Behandlinger

Ordinære Behandlinger

 
  • Karies, også kalt hull i tennene, er en bakteriesykdom som utvikler seg gradvis og kan i starten være vanskelig å oppdage. Det oppstår når munnens naturlige bakterier danner syrer fra sukker vi spiser og drikker. Syren løser gradvis opp emaljen og kan forårsake hull.

    Det er  viktig at hullene oppdages, forebygges eller behandles så tidlig som mulig, for å unngå det ubehaget og de smertene hull i tennene medfører.

    Hull i tennene kan ikke alltid oppdages på egenhånd da det ikke alltid gir symptomer. Hull i tidlig stadiet kan ofte oppdages under tannsjekken hos tannlege og oppdages først på røntgenbilder.

    Behandlingsforløpet ved hull i tennene/karies vil variere og kommer blant annet an på hvor lenge hullet har vært ubehandlet. Hullets størrelse vil påvirke hvordan tannlegen utfører behandling. Et lite, påbegynnende hull, kan forebygges ved å pensle fluor på tannen.Dette i kombinasjon med gode munnhygienerutiner hos pasienten kan gjøre at små hull ikke utvikles videre.

    Ved større hull i tenner er man nødt til å fjerne ødelagt tannsubstans og fylle igjen hullet med fylling. I dag blir nesten alle fyllings behandlinger utført med moderne materialer i tannfarge. 

    Dersom hullene er såpass store og dype at tannens nerve (som ligger sentralt i tannen) er påvirket, må det utføres en rotbehandling. Et større hull må ofte også repareres med en krone

  • En tannfylling erstatter den delen av tannen som forsvinner når et hull oppstår. Fyllinger kan også jevne ut hakk i tennene, bygge opp slitte tenner og reparere tenner etter eksempelvis en rotfylling.

    Vi kan også bytte ut de tidligere fyllingene, som blant annet amalgamfyllinger, som var de vanligste fyllingene før i tiden, med ny fylling. I dag tilpasses fyllingene eksakt til fargen du har på tennene fra før og gir et jevnt resultat.  

    Det positive med tannfyllinger er at etter hvert som de kan bli misfarget kan de enkelt poleres rene til sin naturlige farge hos tannlege eller tannpleier og trenger dermed ikke og byttes.

    I dag er det komposittfyllinger som er mest vanlig. I de største hullene kan vi også benytte porselensfyllinger, da porselen er et meget sterkt materiale. I mindre hull i tennene velger vi vanligvis kompositt, som er billigere og fungerer godt til å fylle i små hull.fyllingene tilpasses eksakt til fargen du har på tennene fra før og gir et jevnt resultat.

  • Å trekke en tann er vanligvis siste utvei, og utføres når tannen er så skadet eller løs at den ikke kan ikke kan repareres på en god måte. Nå til dags med moderne teknikker og utstyr  gjøres en tanntrekk enkelt og smertefritt. 

    Dersom du har stor frykt for å gjennomføre behandlingen kan den utføres i sedasjon (beroligende medikamenter) eller i sjeldne tilfeller i narkose. Da er det godt å gå til en erfaren tannlege som kan gjennomføre tanntrekkingen, samt gi deg råd om hvilke alternativer du har for å erstatte den trukne tannen. 

    I noen tilfeller sitter tannen så dypt i kjevebeinet at den ikke kan trekkes på vanlig måte. I hovedsak er dette ofte visdomstenner som for eksempel ikke har vokst langt nok ut for å fjerne den ved vanlig tanntrekk. I disse tilfellene er det mer skånsomt å fjerne tannen kirurgisk. Hvis dette er nødvendig henvises du til en av våre spesialister i området eller på huset.  

  • At det iser i tennene, kan være smertefullt. Ofte kommer ising når man drikker eller spiser noe kaldt, det kan også komme når man inntar syrlige eller søte drikke- og matvarer. Det finnes heldigvis flere måter å motvirke plagene.

    Det skyldes som oftest at emaljen på tennene, som er det øverste beskyttelseslaget  på tennene, blir skadet.. Årsaker til dette kan være at du er for hardhendt med tannpussen, som sliter på tannoverflate. 

    Høyt inntak av syrlige mat- og drikkevarer,  les mer om Syreskader her (link).

    Hull i en tann kan forårsake ising i tennne, og kjennetegnes spesielt ved at det gjør vondt ved inntak av søte matvarer.

    En fylling som ikke er tett, kan føre til ising i tennene.

    Den vanligste og mest effektive behandlingen mot ising på tannhalsene er å bruke myk tannkost, og tannkrem mot ising. Om isingen skyldes hull eller utette fyllinge, vil tannlegen reparere dette.

  • Mye av det vi inntar i det daglige kan misfarge tennene. Dette gjelder for eksempel kaffe, te, røyk, snus og rødvin. Slike misfarginger legger seg som et mørkt belegg på tennenes og kan være vanskelige å fjerne selv. Vi anbefaler da å få utført en tannrens.

    En tannrens er en rengjøring av tennene, der du fjerner både de harde beleggene (tannstein) og de myke beleggene (plakk) som sitter på tennene over tannkjøttnivået. Rensingen gjøres like mye av hygieniske som av estetiske årsaker.

    Regelmessig rengjøring av tennene gjør dem glatte og derfor lettere å rengjøre. Jo renere tennene dine er, jo mindre er risikoen for å utvikle tannkjøttbetennelse og muligens senere periodontitt.

    Ved vanlige rutinekontroller setter vi av tid til rensing av plakk, tannstein og misfarging. 

    Renser man tennene én gang i året, fører det til at tennene dine kan kan bli flere nyanser hvitere etter en profesjonell rens.

  • Rotfylling er et inngrep for å bevare en tann som er «død». Den vanligste årsaken til rotfylling er at du har et hull som har gått helt inn til tannens nerve (pulpa), eller om du får en betennelse eller skade i nerven som resulterer i at nerven dør 

    En betennelse eller infeksjon inne i tannen betyr at nerven er skadet. Plages du av murrende verking, følsomhet for kulde og varme, hevelse og ømhet kan det være tegn på en skadet nerve., Det er imidlertid ikke alltid du får symptomer.

    En rotfylling kan ofte høres omfattende ut, men det er faktisk et veldig godt alternativ for tanntrekk hvis tannen kan reddes.

    Hvordan gjennomføres en rotfylling?

    Behandlingen er smertefri og krever ofte to-tre besøk. Dersom tannen har kompliserte rotkanaler, utføres ofte rotfyllingen av en spesialist i Endodonti.

    Selve behandlingen utføres ved at tannlegen renser røttene til tannen og sikrer at all bakterier blir renset bort. Vi benytter toppmoderne spesialinstrumenter for å sikre en skånsom, smertefri og effektiv behandling.  Etter at bakteriene er fjernet, benyttes fyllingsmateriale for å fylle opp roten.  Etter at rotfyllingen er ferdig, må tannen bygges opp igjen. I mange tilfeller vil en plastfylling være tilstrekkelig, men en rotfylt tann er noe svakere og mer utsatt for å knekke enn tenner med frisk nerve. Derfor kan det være mer gunstig å sette en tannkrone. Tannlegen vil gi deg svar på hva som vil være det beste i ditt tilfelle.

    Rotfylling behandlingen utføres med god bedøvelse. I enkelte tilfeller, for eksempel ved tannlegeskrekk, kan også behandling med beroligende medikamenter eller i narkose være et alternativ.

  • Periodontitt er en betennelsessykdom i tennenes festeapparat, som fører til at kjevebenet rundt tannroten gradvis svinner, slik at tennene får dårligere feste. Dette er en relativt vanlig sykdom, som hos de aller fleste utvikles svært sakte. Hos andre er imidlertid tilstanden mer aggressiv og starter i ung alder og/eller utvikler seg raskt. Dårlig munnhygiene, røyking, stress, arvelige faktorer, samt enkelte sykdommer og medisiner kan forverre sykdommen.

    Behandling av tannkjøttbetennelse krever systematisk, profesjonell fjerning av tannstein hos en tannlege, kombinert med grundig og godt stell av tennene hjemme. I tilfeller der lommen i tannkjøttet er for dyp til å fjerne belegget, kan kirurgisk behandling være nødvendig for å få bukt med sykdommen.

    Ubehandlet, vil den ofte føre til at tenner løsner og går tapt, men dette kan ta lang tid. Dersom en tann løsner som et resultat av periodontitt, har sannsynligvis sykdommen kommet langt.

    God munnhygiene er derfor den viktigste forebyggende faktoren for å holde tannkjøttsykdommen i sjakk.

    Dersom du blir diagnostisert med periodontitt, vil du kunne få dekket deler av periodontittbehandlingen gjennom Helfo. I tilfeller hvor sykdomsforløpet har kommet så langt at en eller flere tenner går tapt, vil du også kunne få dekket deler av kostnadene til bro, implantat eller protese gjennom Helfo.

  • Visdomstennene er de siste som bryter frem, normalt i 17-18-årsalderen. Noen ganger kan de bryte litt igjennom tannkjøttet, andre ganger blir de værende i kjevebenet. Dette kan føre til både betennelse, karies og andre sykdommer.

    Det vanligste problemet med visdomstenner er at det ofte er for liten plass i kjeven til at de kan bryte helt frem, og dermed kan tannen bli stående halvveis fremme eller bryter frem horisontalt

    Det kan også ofte være vanskelig å komme til rundt visdomstennene når man pusser tennene. Da vil det samle seg plakk og matrester i tannkjøttslommene rundt visdomstennene og forårsake betennelse. Da vil man oppleve smerter, og i enkelte tilfeller også hevelse. 

    Hvorvidt visdomstannen må trekkes eller ikke er en avgjørelse vi tar etter å ha vurdert tannen klinisk og med røntgen. Tannlegen tar ofte et panoramarøntgenbilde (OPG) for å lokalisere visdomstennene og deres frembruddsretning.

    Trygderefusjon

    Ved fjerning av visdomstenner har du som pasient rett på trygderefusjon. Vi har direkte oppgjør med Helfo, noe som gjør alt enklere for deg. Du betaler kun en egenandel.

  • En bittskinne er et hjelpemiddel som brukes for å behandle problemer med muskulatur og tygging i kjeveledd. Bittskinnen settes som oftest inn i munnhulen om natten, og den skal som regel bare brukes midlertidig. En bittskinne kan benyttes både i øvre og nedre halvdel av kjeven.

    Dersom du opplever tanngnissing om natten, ofte at man våkner med hodepine eller smerter i kjeve og nakke, er en bittskinne ofte en effektivt behandling for å forhindre skader på tennene og avlaste muskulaturen . Skinnen fremstilles gjennom et avtrykk eller scan av tennene dine slik at skinnen passer perfekt til dine tenner og gir optimal avlastning.

    Det er viktig å behandle tilstanden så snart det oppstår. Jo lenger man venter, jo mere intensive blir symptomene og jo lenger kan det ta å behandle dem. Vane endring tar tid, og jo tidligere man begynner, jo tidligere kan man se resultat. 

    Trygderefusjon

    Ved behandling med bittskinne har du som pasient rett på trygderefusjon. Vi har direkte oppgjør med Helfo, noe som gjør alt enklere for deg. Du betaler kun en egenandel.

  • Hos Kron tilbyr vi pasienter som lider av alvorlig tannlegeskrekk (odontofobi) behandling under full narkose – uten ventetid.

    Alle våre behandlinger kan utføres i full narkose, enten det er tanntrekking, visdomstann eller kroner eller broer.

    I tillegg har vi også spesialister som oralkirurg og rotfyllingsspesialist. Vi ønsker å dekke hele behandlingsbehovet ditt når du først er i narkose.

    Hvorfor narkose?

    Med narkose får du en komfortabel og samtidig trygg tannlegeopplevelse. Tilbudet er rettet mot pasienter som lider av tannlegeskrekk, men kan også utføres på dem som av andre årsaker ikke ønsker å bli behandlet i våken tilstand.

    Merk at vi har mange andre alternativer også, inkludert lokalbedøvelse, tabletter og mer.

    Andre årsaker til at du kanskje ønsker narkose, kan være:

    • Ekstrem brekningstendens

    • Allergi mot ordinær bedøvelse

    • Sykdom eller en annen tilstand som gjør ordinær behandling umulig

    Pasientsikkerhet: Første prioritet.

    For oss setter vi din sikkerhet som pasient alltid først. Vi gjør grundige vurderinger av alle våre pasienter før vi utfører noen behandling.

    Evalueringene baserer seg på helseopplysningene om deg, som ansvarlig anestesilege gjennomgår for å sikre din trygghet.

    Du har sikkert mange spørsmål knyttet til narkosebehandling. Hva vil det koste? Er dette dekket fra Helfo? Er alle tannbehandlinger tilgjengelige under narkose?

    Hos oss tilbyr vi deg en grundig gjennomgang av tilbudet når du besøker oss eller slår på tråden. Vi besvarer alle spørsmål du måtte ha, inkludert:

    • Transport og opphold

    • Behandlingsplan

    • Økonomi og dekning fra Helfo

    • Oppfølging etter behandlingen

Komplekse Behandlinger

 
  • Periodontitt er en betennelsessykdom i tennenes festeapparat, som fører til at kjevebenet rundt tannroten gradvis svinner, slik at tennene får dårligere feste. Dette er en relativt vanlig sykdom, som hos de aller fleste utvikles svært sakte. Hos andre er imidlertid tilstanden mer aggressiv og starter i ung alder og/eller utvikler seg raskt. Dårlig munnhygiene, røyking, stress, arvelige faktorer, samt enkelte sykdommer og medisiner kan forverre sykdommen.

    Behandling av tannkjøttbetennelse krever systematisk, profesjonell fjerning av tannstein hos en tannlege, kombinert med grundig og godt stell av tennene hjemme. I tilfeller der lommen i tannkjøttet er for dyp til å fjerne belegget, kan kirurgisk behandling være nødvendig for å få bukt med sykdommen.

    Ubehandlet, vil den ofte føre til at tenner løsner og går tapt, men dette kan ta lang tid. Dersom en tann løsner som et resultat av periodontitt, har sannsynligvis sykdommen kommet langt.

    God munnhygiene er derfor den viktigste forebyggende faktoren for å holde tannkjøttsykdommen i sjakk.

    Dersom du blir diagnostisert med periodontitt, vil du kunne få dekket deler av periodontittbehandlingen gjennom Helfo. I tilfeller hvor sykdomsforløpet har kommet så langt at en eller flere tenner går tapt, vil du også kunne få dekket deler av kostnadene til bro, implantat eller protese gjennom Helfo.

  • Visdomstennene er de siste som bryter frem, normalt i 17-18-årsalderen. Noen ganger kan de bryte litt igjennom tannkjøttet, andre ganger blir de værende i kjevebenet. Dette kan føre til både betennelse, karies og andre sykdommer.

    Det vanligste problemet med visdomstenner er at det ofte er for liten plass i kjeven til at de kan bryte helt frem, og dermed kan tannen bli stående halvveis fremme eller bryter frem horisontalt

    Det kan også ofte være vanskelig å komme til rundt visdomstennene når man pusser tennene. Da vil det samle seg plakk og matrester i tannkjøttslommene rundt visdomstennene og forårsake betennelse. Da vil man oppleve smerter, og i enkelte tilfeller også hevelse. 

    Hvorvidt visdomstannen må trekkes eller ikke er en avgjørelse vi tar etter å ha vurdert tannen klinisk og med røntgen. Tannlegen tar ofte et panoramarøntgenbilde (OPG) for å lokalisere visdomstennene og deres frembruddsretning.

    Trygderefusjon

    Ved fjerning av visdomstenner har du som pasient rett på trygderefusjon. Vi har direkte oppgjør med Helfo, noe som gjør alt enklere for deg. Du betaler kun en egenandel.

  • En bittskinne er et hjelpemiddel som brukes for å behandle problemer med muskulatur og tygging i kjeveledd. Bittskinnen settes som oftest inn i munnhulen om natten, og den skal som regel bare brukes midlertidig. En bittskinne kan benyttes både i øvre og nedre halvdel av kjeven.

    Dersom du opplever tanngnissing om natten, ofte at man våkner med hodepine eller smerter i kjeve og nakke, er en bittskinne ofte en effektivt behandling for å forhindre skader på tennene og avlaste muskulaturen . Skinnen fremstilles gjennom et avtrykk eller scan av tennene dine slik at skinnen passer perfekt til dine tenner og gir optimal avlastning.

    Det er viktig å behandle tilstanden så snart det oppstår. Jo lenger man venter, jo mere intensive blir symptomene og jo lenger kan det ta å behandle dem. Vane endring tar tid, og jo tidligere man begynner, jo tidligere kan man se resultat. 

    Trygderefusjon

    Ved behandling med bittskinne har du som pasient rett på trygderefusjon. Vi har direkte oppgjør med Helfo, noe som gjør alt enklere for deg. Du betaler kun en egenandel.

  • Tannimplantater brukes til å erstatte en eller flere tenner som mangler. Tannimplantat er en prosedyre der man setter inn falske tenner der det mangler tenner. Det kan dreie seg om én tann eller en bro. De nye tennene settes fast ved at man lar en titanskrue vokse fast i kjevebeinet, for så å feste på en krone eller en bro.. Moderne tannimplantatbehandling er en sikker og trygg behandling med god prognose og lang holdbarhet.

    Den viktigste grunnen til å velge tannimplantat er at det føles og oppfører seg som en naturlig tann. Det er stabilt og komfortabelt. Hvis man er nøye med renhold og vedlikehold, og ikke røyker, kan implantatet vare livet ut.

    Alle som mangler én eller flere tenner kan være aktuelle kandidater for tannimplantater, uansett om man har mistet tannen på grunn av skade, sykdom eller tannråte. Den aller viktigste faktoren er mengden av tilgjengelig ben. Tannlegen vil ta oversikt røntgen og eventuelt 3D-røntgen. Bildene vil vise tenner, ben, munnhule og kjeveledd og brukes til å utrede om implantat kan settes inn.

    høy alder er i seg selv ingen hindring  for om du kan eller ikke kan få implantater. Tannlegen vil vurdere hvert enkelt tilfelle og komme med anbefalinger ut fra dine munnforhold og helsetilstand.

    For å finne ut om implantater er et alternativ for deg anbefaler vi å komme innom for en konsultasjon

  • Ofte kan store deler av tannsubstansen av ulike årsaker være skadet og da holder det ikke alltid med vanlig komposittfylling. Da må man lage en krone.

    En tannkrone er et skall laget av porselen som festes utenpå din egen tann.  Kronen fremstilles i et laboratorium og tilpasses dine tenner både i form og farge, og dermed ser ut som en vanlig tann.

    Kronebehandling er en god og langsiktig løsning. En krone varer normalt i mange år, og den både ser og kjennes naturlig ut En faglig individuell vurdering vil bli utført av din tannlege for å vurdere om dette er riktig behandling for deg.

  • Hvis man mangler tenner, er en av de beste og mest velprøvde alternativene som oftest en bro. En bro kan erstatte en eller flere manglende tenner foran eller bak i munnen. Broen fyller igjen tannluken og kan lages svært naturlig. Støtte tennene slipes til slik at broen skal få plass.

    Det finnes flere ulike typer bromaterialer, og disse har forskjellige egenskaper når det gjelder styrke og estetikk. De to vanligste typene er helkeramiske broer (rene porselensbroer) og broer med en innerkjerne av metall med porselen brent utenpå.

    En bro fremstilles av tanntekniker på samme måte som en krone. Den lages individuelt til hver pasient og med stor presisjon. For at en bro skal vare, er det viktig at pasienten er nøye med renhold og får regelmessig oppfølging av tannlege eller tannpleier for kontroll av broen.

  • Tannprotese er en god løsning når man mangler flere eller alle tennene i en kjeve. Helprotese erstatter en tannløs kjeve og kalles også gebiss. Delprotese kan erstatte tapte eller manglende tenner og festes med små klammere til de gjenstående tennene. Det er raskt, enkelt og et rimeligere alternativ enn tannbro og tannimplantat

    En tannprotese ser helt naturlig ut, og man kan både snakke og spise med protesen, helt uten problemer. 

    Tannproteser sitter ikke fast og skal tas av for rengjøring og lufting av slimhinnen i munnen. Behandlingen passer for de som av ulike årsaker ikke kan få tannbro- eller tannimplantatbehandling. Tannproteser benyttes også som en midlertidig løsning før man får andre permanente løsninger.

    Vi anbefaler at pasienter med proteser også kommer jevnlig til undersøkelse hos tannlege r for kontroll. Gommene våre endres ettersom vi blir eldre og det er viktig at protesen tilpasses slik at den har optimal passform.

    Om du bør velge protese eller tannimplantat, kan avhenge av flere faktorer. Vi anbefaler at du besøker tannlegen for en undersøkelse og samtale om hvilken løsning du bør velge.

Estetiske Behandlinger

 
  • Airflow er en effektiv måte å rengjøre tennene på. Tennene renses ved hjelp av en saltvannsløsning tilsatt smaksstoff. Ved hjelp av denne teknikken fjernes effektivt overfladisk misfarging på en skånsom måte.

    Enklere forklart er Airflow som en slags høytrykksspyling av tennene, som er svært effektivt for å fjerne det du ikke får vekk ved en enkel tannpuss, og for å opprettholde rene og friske tenner. 

    Hverdagslige ting som kaffe, juice og brus vil over tid misfarge tennene dine. Også røyk, snus og rødvin vil gradvis sette farge på tennene.

    God munnhygiene er selvfølgelig viktig, men er likevel noe som ikke vil klare å fjerne plakk og misfarget belegg på tennene. Airflow gjør den jobben tannbørsten ikke gjør, og fjerner i tillegg til plakk, også misfarging. Airflow er derfor en god og enkel løsning for deg som ønsker et hvitere smil helt uten bruk av kjemikalier!

    Selve behandlingen tar under 10 minutter, og resultatet varer normalt mellom 6 og 12 måneder. Dersom du ønsker å opprettholde resultatet, bør du gjenta behandlingen minst en gang i året.

  • Har du lenge ønsket deg litt hvitere tenner og tenker at nå er tiden inne? Vi forteller deg hvordan prosessen fungerer og hvordan du enkelt kan komme i gang hos oss for å få et hvitt smil! 

    Det er kun én type tannbleking som er anbefalt, og det er hjemmetannbleking. 

    Dette gir best resultater og du kan selv bestemme graden av bleking for å få et naturlig resultat.

    Før du kan bleke tennene gjennomfører tannlegen en grundig undersøkelse av tennene og emaljen din. Dersom du har hull eller tannkjøttsykdom, anbefaler vi deg å behandle dette før tannbleking

    Tannlegen tar et avtrykk av tennene dine . Fra dette avtrykket fremstilles det en individuell tilpasset blekeskinne. Blekeskinnen får pasienten vanligvis med seg hjem sammen med blekemiddelet. Middelet appliseres så i skinnen, som plasseres over tennene. Behandlingen gjentas alt etter type misfarging og ønsket resultat. Som oftest anbefaler vi 5 netter i første omgang. 

    Hvor lenge tennene forblir lysere er avhengig av det du tilfører av fargestoffer samt din egen munn- og tannhygiene. Tennene vil vanligvis forbli lysere i flere år etter en vellykket bleking. Ved hjemmebleking kan du også gjenta behandlingen ved behov.

    Vi har lang erfaring med tannbleking. Våre tannleger kan vurdere hvilke metoder som er best egnet til å fjerne misfarging du opplever.

  • Mange er fornøyd med fargen på tennene sine. Andre igjen vil ha de lysere og hvitere. Tenner kan være mørke og misfargede av flere årsaker. Mange tenner kan man bleke, men ikke alle. Ofte sitter det gamle fyllinger som synes. I andre tilfeller er det ikke nok med blekebehandling for å få et godt resultat. En måte å forbedre farge, og også noen ganger form på tennene, er å lage en skallfasett vanligvis i et keramisk materiale.

    En skallfasett er et svært tynt keramisk (porselen) skall som fremstilles individuelt med en perfekt passform for hver pasient og tann. Skallfasetten limes fast på utsiden av den misfargede tannen. Skallfasetten sitter svært godt. Utseendet blir svært naturlig fordi skallfasetten etterligner tannens egen oppbygning.

    Skallfasetter er et godt alternativ på tenner hvor misfarging er vanskelig å fjerne, eller hvis tennene er slitte, ujevne eller ha uønskede mellomrom.  

    Fremstilling av en skallfasett er en skånsom behandling sammenlignet med en tannkrone. Det fjernes mindre tannsubstans da en fasett dekker kun deler av tannen.

    Våre dyktige tannleger hjelper deg i å finne hvilken farge og  passform som er best for deg.

    Hos Kron Dental tilbyr 3 typer skallfasetter:

    Non – prep veneers:  Skallfasetter uten sliping

    Kompositt fasetter: Rimeligere skallfasetter som er lavere i pris

    Skallfasett av porselen: Som gir best utseende, styrke og lengst varighet 

    Prisen på skallfasetter er avhengig av mange faktorer. Å fremstille en fasett er tidkrevende og krever god kompetanse hos både tannlegen og tannteknikeren. Vi gir derfor pasienten et skriftlig kostnadsoverslag før behandlingen.

    Har du spørsmål om skallfasetter og ønsker mer informasjon? Ta gjerne en uforpliktende prat med oss på Kron Dental

 

Usynlig Tannregulering

 
  • Invisalign er en nesten usynlig, avtakbar og komfortabel måte å rette dine tenner på. Behandlingen består av en serie gjennomsiktige plastskinner som tilpasses dine tenner ved støpning.

    Invisalign er gjennomsiktig tannregulering, som er laget med moderne 3D utskriftsteknologi. Materialet i reguleringen er klinisk bevist å utføre en kraft og kontrollert bevegelse som endrer tannstillingen. Invisalign er skapt for å bevege dine tenner og tannstilling med komfort og presisjon.

    For å komme i gang med prosessen, vil tannlegen først gjøre en undersøkelse av deg og se om Invisalign egner seg for deg og dine tenner. Deretter tar tannlegen en 3D-skann eller avtrykk av tennene dine for å kunne vise deg hvordan tennene dine kommer til å flytte på seg og hvordan tennene kan bli til slutt. Dette vil du kunne se i en detaljert god animasjonsfilm der du kan se hvordan tennene flytter seg over tid også kalt, ClinCheck. Dette gir deg som pasient innblikk på hvordan prosessen vil være i løpet av behandlingsperioden. Du vil få utlevert en rekke reguleringsskinner som er tilpasset din ønskede tannstilling.

    Hver skinne brukes i 7-14 dager – hele døgnet, bortsett fra når du spiser, pusser tenner eller bruker tanntråd. Du må påregne å komme til kontroll hver fjerde til sjette uke.

    Invisalign egner seg best for tannproblemer hvor det er snakk om mindre tannbevegelser, selv om det kan være komplisert. Tannlegen vil vurdere tannstilling problemene du har, og komme med en anbefaling på hvorvidt Invisalign er et bra valg for deg. Typiske tannstillingsproblemer som ofte er perfekte å fikse med Invisalign:

    Trangstilte tenner (for liten plass i munnen)

    For stort mellomrom (for mye plass i munnen)

    Kryssbitt (feiljustert over og underkjeve)

    Over- og Underbitt

    Det er flere betalingsalternativer hos oss. Du kan enten betale for behandlingen ved hvert besøk, eller så kan du få søke om utsatt betaling via vår samarbeidspartner MediPay. Spør oss om utsatt betaling under ditt besøk.

    Ønsker du å vite mer om hva slags muligheter som finnes nettopp for deg? Da kan du ta kontakt med oss på telefon eller mail. Du kan da få en konsultasjon hos en av våre tannleger med kompetanse innen estetisk tannbehandling.